вівторок, 11 лютого 2020 р.

Районний ФЕСТИВАЛЬ-КОНКУРС патріотичної пісні "В моєму серці квітне Україна"

Вокальний гурт "Родзинки" - ДИПЛОМ ІІ ступеня
Вокальний гурт "Намистинки" - ДИПЛОМ ІІІ ступеня
Ющишина Аліна - за активну участь.



Людина кожна має свій талант,
Немає гірших – кожен в чомусь перший
І впевнено крокує кожен з нас
До відкриттів й нових високих звершень! 




Конкурс патріотичної пісні (замітка Галини Мороз)

Того тижня відбувся районний конкурс патріотичної пісні з метою вшанування пам‘яті Героїв Небесної сотні, мужності та героїзму захисників України, усіх поколінь військових, звичаїв українського народу, відродження і популяризації патріотичної пісні в Україні та за її межами, виявлення талановитої молоді. Організатором конкурсу є Чемеровецький Центр культури, дозвілля і мистецтва та відділ освіти, культури, молоді та спорту Чемеровецької РДА.

Власне, конкурс на районному рівні проводиться вже досить давно, тільки раніше він носив назву військово-патріотичного. В цьому році на конкурс подали заявки 45 чоловік. Конкурс проводився у трьох номінаціях:
-вокальні ансамблі,
-вокально-інструментальні та малі вокальні форми;
-окремі виконавці.

Виконання пісенних творів лише українською мовою. Це мала бути патріотична ( в тому числі авторська) чи пісня рідного краю. Критерії за якими оцінювались конкурсні пісні були досить високими: розкриття патріотичної тематики, сценічна культура та виконавська майстерність, художній рівень, сценографія та розкриття конкурсного номера. Журі було досить поважне у складі семи чоловік. Голова журі – Лідія Харкавлюк, директор Чемеровецької дитячої музичної школи. Конкурс справив надзвичайно гарне враження, і не тільки талановитими дітьми, а вони, насправді, дуже талановиті, також і склалось хороше враження від вибору пісень. Важно залишитись байдужим, якщо з дитячих уст лунає: «Ми любимо нашу рідну Україну». Пісні були різні: про Україну-Батьківщину, вишиванку, козацькі, реп та декілька пісень на патріотичну тематику. Наймолодші учасники конкурсу у віці 7 рочків, найстарші десь біля 50-ти. Взяти участь у конкурсі кожен зголосився охочедобровільно і оця добра воля і запал дали, безперечно, видовищність пісенному заходу. Склалось враження, що найбільш співоче село у нашому краю – Вільхівці, звідси прибули два вокальних ансамблі «Родзинки» та «Намистинки» і заполонили залу та сцену барвистими костюмами та віночками. Думаю, що журі нелегко було вибрати призерів, адже рівень виконання з кожним роком стає все вищим. Яскравим був виступ Богдани Горбач з Летави та Вікторії Гнатюк з Красноставець, важко було не звернути увагу на Аліну Драпату з Білої. Захоплення викликало виконання пісні «Грушечка» Любов‘ю Голубцовою з Чорної, її глибокий грудний голос справляє незвичайне враження. Окремо, хотілось би відмітити, декілька конкурсних пісень, особливо актуальних для сучасного світу. Актуальними їх робить патріотичність, а також свідомий вибір патріотичної пісні молодими виконавицями для нашого конкурсу.
Пісня «Дай, Боже, сили нашим солдатам» у виконанні Анастасії Ткач з Вівся, яка знаходить патріотичні пісні актуальними. «Герої не вмирають» виконувала Роксолана Зборовська з Івахновець, пісня у юної дівчини викликає особисті почуття, адже мамин брат воював на сході, крім того, вона вважає, що патріотичні пісні підтримують як дух, так і Батьківщину.
Ще одна патріотична пісня «Дівчата» у конкурсі здобула визнання, а її виконавиця Ірина Погурало зі Свіршковець стала переможницею. Для самої Ірини перемога стала дещо неочікуваною, як і для її батьків. Вибрана Іриною пісня «про дівчат, які ідуть на війну і там воюють». Ірина говорить, що відчула «тривогу цих дівчат за Батьківщину, занурилась в саму їхню ідею патріотизму до України». Віталій Штоль, директор Демковецьккого сільського Будинку культури, який запропонував Ірині взяти участь у конкурсі, поділився «секретом» вибору пісні-переможниці: «як побігли мурашки по шкірі лівої руки – то це означає, що вибір правильний». Так і сталось, Гран-Прі у конкурсі – сертифікат на право взяти участь в обласному конкурсі мистецтв «Кришталева зірка».


















Немає коментарів:

Дописати коментар