середа, 10 лютого 2021 р.

МУЗИЧНІ ІМПРЕЗИ

10 причин віддати дитину в музичну школу.


 Не дивлячись на те, що ваша дитина "фальшиво" співає пісні і слуху в неї не має, не дивлячись на те, що фортепіано також не має куди поставити і бабуся не може водити дитину в музичну школу,не дивлячись на те,що дитині не має коли - англійська,секції по карате, балет, хіп-хоп і т. д. Є вагомі причини, все таки вчити дитину музиці. 

 1.Грати - це слідувати традиції. Музиці навчали всіх аристократів.Музикування це блиск,шик,апофеоз світських манер. 

 2.Музичні заняття виховують волю і дисципліну.Музика виховує характер без ризику фізичних травм,як добре,що таке можливо! 

 3.Займаючись музикою,дитина розвиває математичні здібності.Вона просторово мислить,потрапляючи на потрібні клавіші,маніпулює абстрактними звуковими фігурами, запам'ятовуючи нотний текст і знає,що в музичній п'єсі,як в математичному доказі,ні відняти,ні додати. 

 4.Музика і мова,брати-близнюки. Спочатку,старший брат - музика,потім,молодший - словесна мова і в нашому мозку вони продовжують жити поруч. Діти,які грають на інструменті краще говорять,краще співають і пишуть. Легко запам'ятовують іноземні слова. Спочатку було Слово,але ще раніше,був Звук.

 5.Музика - структурно ієрархічна. Великі твори розпадаються на менші частини,які в свою чергу діляться на невеликі теми і фрагменти,які складаються з дрібних фраз і мотивів. Стихійне розуміння музичної ієрархії полегшує розуміння комп'ютера теж суцільно ієрархічного і структурного. 

 6.Музичні заняття розвивають навички спілкування,або як на сьогодні називають комунікативні навички. За роки навчання дитина-музикант познайомиться з галантним і дружнім Моцартом, йоржистим і атлетичним Прокоф'євим, розумним і філософічним Бахом і іншими дуже різними музичними персонажами.

 7.Музиканти м'якосердечні і одночасно мужні,як стверджують психологи.Музиканти-чоловіки чуттєві,а музиканти-жінки стійкі і тверді духом.Діти,які займаються музикою співчутливі і водночас терплячі.

 8.Заняття музикою привчають включатись "по команді".В музичній школі не можна перенести на завтра,або тиждень вперед залік,чи академічний концерт. Музичні заняття в дитинстві це максимальна витримка і артистизм на все життя. 

 9.Музичні заняття виховують маленьких "цезарів",які вміють робити багато справ відразу. Музика допомагає орієнтуватись в декількох одночасних процесах,так читаючи ноти з листа,піаніст відразу робить кілька справ:пам'ятає про минуле,дивиться в майбутнє і контролює. Музика тече в своєму темпі і читаючий з аркуша не може перерватися відпочити і перевести дух.Музика привчає мислити і жити в декількох напрямках. 

 10.І нарешті:музика,найкращий шлях до успіху.Подивіться на успішних людей в будь-якій області.Запитайте,чи не займались вони в дитинстві музикою?Хоча б навіть недовго,навіть без особливого завзяття,звичайно,займались
.І у нас є 10 причин наслідувати і надихатись їх прикладом.

Немає коментарів:

Дописати коментар